top of page
Yazarın fotoğrafıMehmet Koçak

Nasıl Otobüs Kiralama Yapılır?

Nasıl Otobüs Kiralama Yapılır?

Nasıl otobüs kiralama yapılır? Çoğu zaman insan bilmez. İnsan ömrü boyunca bir kaç kere otobüs kiralamaya ihtiyaç duymuştur. Bu tür kiralamalar Gezi, Tur, Düğün, Cenaze, Seminer ve organizasyon vb şekillerde gerçekleşmiştir.

Nasıl Otobüs Kiralama Yapılır


Nasıl Otobüs Kiralama Yapılır?

Her zaman ihtiyaç duyulan bir şey olmadığı için insan nerden, kimden, kaç liraya ve nasıl otobüs kiralama yapılır bilmez. Bu yüzden otobüs kiralamak isteyen kişilerin bir otobüs kiralama firmasına gitmeden önce bilmesi gereken bazı püf noktalar mevcuttur. Otobüs kiralama şartlarını biliyor olmadan bir plan yapmak, bazen üzücü sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle otobüs kiralamadan önce kiralama şartlarını biliyor olmanız gerekir. Sizler için otobüs kiralamanın püf noktalarını yazımızda anlattık.


Otobüs Kiralama İşi Nasıl Yapılır?

Şöförlü ve Şöförsüz olarak Otobüs Kiralama yapılabilmektedir. Otobüs kiralama ihtiyaca bağlı olarak kısa dönemli ya da uzun dönemli olmak üzere kiraya verilmektedir. Kısa dönemli olan ihtiyaçlar, günlük, haftalık kiralamalar olabilmekte ve turistik gezi ya da acil ihtiyaçlardan dolayı tercih edilmektedir. Günlük yada haftalık kiralama işlemini turistik ziyaret sebebiyle yapacaksınız, Otobüs kiralama şirketleri üzerinden ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Bunun haricinde otobüs kiralama firmaları üzerinden bayi veya internet aracılığı ile rezervasyon yaptırarak otobüs kiralayabilirsiniz.


Araç Kiralama Türleri Nelerdir?

*Şöförlü Otobüs Kiralama

*Şöförsüz Otobüs Kiralama

*Kısa Dönem Otobüs Kiralama (günlük, haftalık, aylık)

*Uzun Dönem Otobüs Kiralama (Yıllık)

Uzun dönemli otobüs kiralama ihtiyaçları ise daha çok Fabrikalar, şehirlerarası tarifeli yolcu taşımacılığı yapan firmalar ya da bazı tur şirketleri kendi ihtiyaçları doğrultusunda tercih etmektedir. Uzun dönemli araç kiralama durumlarında bu hizmeti çok yapan firma yoktur. Birkaç yıl boyunca kullanılacak bir otobüsü satın almak yerine, kiralamak daha cazip olacaktır.


Otobüs Kiralarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Otobüs kiralamak için hangi amaçla kiralanacağının yanı sıra dikkat etmeniz gereken noktalar aşağıdaki gibidir;


Şöförlü Otobüs Kiralama yapılacak ise

*Şöför Yaş Sınırı; Sigorta şartları gereği Şöför’lü bir otobüs kiralandığında şöför’ün en az 24 yaşında olması gerekmektedir.

*Psikoteknik Belgesi;

*SRC belgesi;

*Şöför Ehliyetinin Sınıfı; Sigorta şartları gereği Şöförlü bir otobüs kiralandığında şöför’ün D sınıfı ehliyeti olması gerekmektedir.

*Trafik Poliçesi; Yönetmelik gereği otobüsün sigortası yani trafik poliçesi yapılmış olması lazım

*Kasgo Poliçesi; Herhangi istenmedik kazalara karşı koruma tedbiri

*Koltuk Sigortası; Yönetmelik gereği otobüsün Koltuk Sigorta poliçesi yapılmış olması lazım. Kim hangi koltuğa oturmuşsa o koltuğa sigortalıdır.

*D2 belgesi; Yurtiçi tarifesiz yolcu taşıma yetki belgesi

*B2 belgesi; Yurtdışı tarifesiz yolcu taşıma yetki belgesi

*Araç Muayene; Otobüsün yıllık muayenesinin yapılıp yapılmadığını gösteren belge

Şöförsüz Otobüs Kiralama yapılacak ise

*Trafik Poliçesi; Yönetmelik gereği otobüsün sigortası yani trafik poliçesi yapılmış olması lazım

*Kasgo Poliçesi; Herhangi istenmedik kazalara karşı koruma tedbiri

*Koltuk Sigortası; Yönetmelik gereği otobüsün Koltuk Sigorta poliçesi yapılmış olması lazım. Kim hangi koltuğa oturmuşsa o koltuğa sigortalıdır.

*D2 belgesi; Yurtiçi tarifesiz yolcu taşıma yetki belgesi

*B2 belgesi; Yurtdışı tarifesiz yolcu taşıma yetki belgesi

*Araç Muayene; Otobüsün yıllık muayenesinin yapılıp yapılmadığını gösteren belge

Şöförsüz Otobüs Kiralama da Kiralık Araçlarda Kasko ve Sigorta Şartları

Kiraladığınız aracın kasko sigortasının geçerli olabilmesi için dikkat etmeniz gereken şartlar bulunmaktadır. Bunlar;

  • Alkol ve uyuşturucu kullanılması durumunda sigortalar tamamen geçerliliğini yitirecektir.

  • Aracı kullanırken trafik kurallarına uymalısınız. Trafik kurallarına uymadığınız takdirde oluşabilecek her türlü maddi ve manevi hasardan sorumlu tutulursunuz.

  • Ticari araçlar dışında yer alan araçlar yük taşımada kullanılmamalıdır. Bu durum kasko sigortanız geçersiz kalacaktır.

  • Aracınızı terk ettiğinizde mutlaka ruhsatı ve anahtarı yanınıza alın. Kiraladığınız aracın çalınması durumunda kiralama şirketi sizden araç ruhsatı ve anahtarını isteyecektir.

Kaza durumlarında; hasar tek taraflı ise mutlaka trafik polisi ile birlikte tutanak tutmanız gerekir. Hasar çift taraflı ise kaza tutanağı düzenlenerek karşı tarafın ruhsat, sigorta ve sürücü belgesi bilgileri kesinlikle alınmalıdır. Tutanakları en kısa zamanda kiralama işlemi yaptığınız firmaya iletmelisiniz.

SAFİR 2014


Otobüs Kiralama Fiyatları, Otobüs Kiralama Ücreti, Kiralık Otobüs Fiyatları

Otobüs kiralama fiyatları günlük, haftalık aylık, mesafe yani otobüsün yapacağı km gideceği yere, şöförlü, şöförsüz ve yakıt durumuna göre fiyatlandırılma yapılmaktadır. Sizden ricamız bizi arayarak fiyat almanız daha sağlıklı olacaktır Tel:0545 571 75 71

Otobüs kiralamak düşündüğünüzden çok daha karmaşık olabilir. Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok firma bulunduğu için mevcut tüm teklifleri ve hizmetleri karşılaştırmak çok fazla zamanınızı alabilir ve araştırma gerektirebilir. Bu sebeple bizim fiyatımızı alırken lütfen içine neler dahil ve avantajları nelerdir sorunuz. Çünkü diğer firmaların fiyat teklifini ona göre karşılaştırma yapabilesiniz.

En yüksek kalite standartları, profesyonel kadrosu ve en iyi fiyatlarla birinci sınıf hizmet sunan çok çeşitli modern araçlardan birini seçebilirsiniz. Hızlı ve kolay bir şekilde taahhütte gerek kalmadan çevrimiçi fiyat teklifi talebinde bulunun.


Kiralık Araç İade Edilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Aracı ilk teslim aldığınızda yakıt deposunu kontrol etmeniz önemlidir. Kiralanan aracın aynı seviyede yakıtla iade edilmesi gerekir. Fazla yakıtla iade ederseniz para iadesi söz konusu olmayacak olup eksik yakıt olması durumunda yakıt ücreti ve hizmet bedeli tarafınızdan tahsis edilebilir.

Kiraladığınız araç mutlaka iade için belirtilen adrese teslim edilmelidir. Eğer bir araç kiralama firmasından kiraladıysanız kiralama yapan ofise gerekli işlemler yapıldıktan sonra araç iade edilebilir. Vale hizmeti ile aracı teslim aldıysanız yine vale üzerinden iade edebilirsiniz.

Aracınızı erken iade ettiğiniz takdirde araç kiralama firması size herhangi bir ücret iadesi yapmayacaktır. Fakat aracınızı geç iade ettiğiniz takdirde ek ücret uygulaması ile karşılaşabilirsiniz.

Otobüs Kiralamanın Püf Noktaları yazımızı da okumanızı tavsiye ederim

473 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page